PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

De Prins Willem I voor en na de oorlog

Twee ansichtkaarten van de veerboot Prins Willem I, het zusterschip van de Koningin Emma en de Oosterschelde. De foto’s zijn gemaakt vanaf dezelfde plek in Terneuzen, voor en direct na de Tweede Wereldoorlog.

De Prins Willem I werd na de oorlog verlengd, van de oorspronkelijke 49 meter lengte naar 55 meter. Ook verdween de achtersalon, om meer plaats te maken voor auto’s. Bezoekers bedreven in het spelletje ‘zoek de verschillen’ zullen ongetwijfeld meer verschillen kunnen ontdekken.

Zo is het naambord na de oorlog veranderd van kleurenschema: van wit met bruine letters naar bruin met gele letters. Ook zijn de twee misthoornen na de oorlog verdwenen van de schoorsteen. De voor de oorlog op het dak van het voorste dekhuis opgeborgen reddingsmiddelen zijn verplaatst naar het achterste dekhuis.

Bekijk ook eens kleurenfoto’s van de Prins Willem I in 1968, wederom gemaakt vanaf dezelfde plaats in Terneuzen.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘De Prins Willem I voor en na de oorlog’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prins Willem I, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

De Prins Willem I voor en na de oorlog