PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

De Freya (Westerschelde) komt naar de Eems

De raderstoomboot Freya (Westerschelde, 1905) komt niet zoals vorig jaar naar Nederland, maar vaart wel in de buurt over de Eems.

Tussen 3 en 13 april zullen rondvaarten worden gemaakt over de Duitse rivier vanuit Emden en Papenburg. De Freya is de oudste nog bestaande PSD-veerboot.


© PSDnet.nl | Archieffoto van de Freya in Groningen, 2014

Binnenkort verschijnt er een boek over de roemrijke historie van het schip. Dit boek zal op 5 mei worden gepresenteerd op de Freya, tijdens een rondvaart vanuit Kiel. Details over het boek dat in opdracht van reder Sven Paulsen geschreven is, zijn nog niet bekend.

Vorig jaar publiceerde PSDnet.nl een aantal verhalen over het schip tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het schip al verkocht was door de PSD en als bunkerboot in Limburg lag. Twee verzetshelden boden verschillende onderduikers onderdak aan op het schip. Op uitnodiging van Jeanne Zwaans, het nichtje van verzetsheld Kees Zwaans, kwam de Freya in april 2014 naar Groningen. Tijdens een bijzondere vaartocht waren ook enkele voormalige onderduikers aanwezig op het schip.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘De Freya (Westerschelde) komt naar de Eems’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Freya, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

De Freya (Westerschelde) komt naar de Eems