PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Vlissingen-Breskens na de oorlog

Op deze foto is de veerboot Oosterschelde te zien in Vlissingen. De foto is genomen aan de PSD-kade in de Binnenhaven (meer over deze kade: artikel 1 & 2).

Na de oorlog was de aanlegsteiger voor kopladers vernield, net als de meeste kopladingsveerboten overigens. Aangezien zijladers overal wel in te zetten waren, werd bij het herstel van de vloot voorrang gegeven aan de reparatie van deze schepen.


© ANWB / Waterkampioen

Nadat de Oosterschelde op 25 oktober 1946 weer in de vaart kwam, werd het schip ingezet op de dienst Vlissingen-Breskens, evenals zusterschip Prins Willem I. Achter de veerboot zijn de opslagtanks aan de overkant van de Buitenhaven te zien. De veerboot heeft nog geen radar met bijbehorende mast, deze werd eind december 1948 geïnstalleerd. De Oosterschelde was het eerste PSD-schip met een radarinstallatie.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Vlissingen-Breskens na de oorlog’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Oosterschelde, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Vlissingen-Breskens na de oorlog