PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Vaartocht voor de PZEM

Op 3 mei 1959 bestond de Provinciale Zeeuwsche Electriciteits Maatschappij (PZEM) 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum werd op 11 mei een vaartocht georganiseerd van Vlissingen naar Terneuzen, waar op die dag een nieuw kantoor van de PZEM geopend werd.

Om 12.30u werd vertrokken uit Vlissingen en koers gezet naar Terneuzen. Op de foto’s is de aankomst van het gezelschap in Terneuzen te zien. De veerboot Oosterschelde wordt aan de kade opgewacht door twee PZEM-medewerkers.


© Zeeuwse Bibliotheek / Beeldbank Zeeland

Een paar weken later zou de Oosterschelde voor het eerst naar Terschelling vertrekken. De veerboot Prins Willem I onderhield de dienst Terneuzen-Hoedekenskerke.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Vaartocht voor de PZEM’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Oosterschelde, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Vaartocht voor de PZEM