PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

De veerboot Oosterschelde in 1934

Het tijdschrift Ons Zeeland was in 1934 te gast op de veerboot Ooster-Schelde (na de oorlog ‘Oosterschelde’ geheten). De moderne zijlader werd in 1933 gebouwd bij De Schelde in Vlissingen en kon eenmaal in de vaart de goedkeuring van het tijdschrift wegdragen.

Op de lijn Wolfaartsdijk-Katscheveer-Zierikzee is een geheel nieuwe boot in de vaart gekomen, die in vele opzichten aan de meest dringende eischen voldoet. Zij heeft behoorlijke afmetingen, en de passagiersruimte is zoo ingericht, dat men werkelijk zijn uur kan uitzitten, zonder een pijnlijken rug en stijve knieën als een ongewenscht souvenir met zich te dragen.

Het is een idyllisch gezicht: de kapitein staat aan het roer, een ober bedient de passagiers op het promenadedek van koffie en in de salons benedendeks rusten passagiers uit.

PSD-veerboot Ooster-Schelde
© Ons Zeeland

Onderstaande foto getuigt van het feit dat naast passagiers ook dieren werden overgezet. Deze biggen werden in Katseveer aan boord genomen, waar ook geposeerd werd voor de foto. Ook de kapitein van de Ooster-Schelde inspecteert zijn roze gasten.

PSD-veerboot Ooster-Schelde met biggen op het achterdek
© Ons Zeeland

’s Winters was het niet altijd even gemakkelijk varen op de rivier de Oosterschelde. Deze foto is ook in 1934 gemaakt en toont de veerboot in het ijs.

PSD-veerboot Ooster-Schelde in het ijs
© Ons Zeeland

Helaas zijn de foto’s niet in betere kwaliteit beschikbaar en daarom niet aan te klikken. Bekijk ook eens alle foto’s van de Oosterschelde of lees hoe de veerboot behouden kan blijven in Vlissingen.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘De veerboot Oosterschelde in 1934’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Oosterschelde, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

De veerboot Oosterschelde in 1934