PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

De Oosterschelde als Jutter in Den Helder

In 1972 wordt de PSD-veerboot Oosterschelde voor 29.211 gulden verkocht aan M.L. Polak uit Middelburg. De heer Polak verkoopt vervolgens in april 1972 de Oosterschelde door aan Th. Nebbeling in Den Helder. Nebbeling doopt de Oosterschelde om tot Jutter en gebruikt het schip voor tochten over de Noordzee met sportvissers. Daarnaast wordt de Jutter in Den Helder gebruikt als drijvende discotheek.


© Archief Harry de Groot

Bovenstaande foto kan gemaakt zijn tussen april 1972 en 1973. In het laatste jaar wordt de Jutter namelijk in Amsterdam neergelegd. Over de periode in Den Helder is weinig bekend, al geeft de korte periode misschien een hint dat de sportvistochten geen groot succes waren. Wie informatie over de Jutter heeft mag zeker contact opnemen met ons. Ook PSD-foto’s zijn natuurlijk welkom.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘De Oosterschelde als Jutter in Den Helder’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Oosterschelde, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

De Oosterschelde als Jutter in Den Helder