PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Doopbord veerboot Prins Johan Friso

Op 25 januari 1997 vonden de doop en de tewaterlating van de veerboot Prins Johan Friso plaats. Het schip werd in Vlissingen gebouwd en zou de laatste nieuwe PSD-veerboot worden. De Prins Johan Friso heeft slechts van 22 mei 1997 tot en met 15 maart 2003 onder PSD-vlag gevaren.

Ter gelegenheid van de doop werd door de KMS-werf een bord uitgegeven, als herinnering aan de plechtigheid. Op de pagina met PSD-voorwerpen zijn meer borden, tegels en andere voorwerpen te bekijken.

De veerboot is in 2004 verkocht en Acciarello gedoopt. ’s Zomers vaart de Acciarello tussen het Italiaanse Piombino en Portoferraio. Afgelopen zomer nam psdnet.nl een kijkje in Piombino, het verslag is hier terug te lezen: Deel 1: video & deel 2.

[foto ontbreekt tijdelijk]

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Doopbord veerboot Prins Johan Friso’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prins Johan Friso, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Doopbord veerboot Prins Johan Friso