PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

De TESO-vloot

Een ansichtkaart van de TESO-vloot met links op de foto de Koningin Wilhelmina. Dit schip heeft tot 1960 gevaren voor de PSD en werd toen verkocht aan Texels Eigen Stoomboot Onderneming.

De foto is gemaakt in 1964, waarschijnlijk op de dag dat de veerboot Marsdiep (rechts op de foto) in gebruik genomen werd. De Marsdiep was de eerste kopladingsveerboot van TESO, net zoals de Koningin Wilhelmina dat in 1927 voor de PSD was.

Meer lezen over TESO? Bezoek eens Schulpengat.nl.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘De TESO-vloot’) is geplaatst in de categorie TESO en heeft als tag(s) Koningin Wilhelmina, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

De TESO-vloot