PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Groeten uit Breskens?

Een ansichtkaart met enkele Bressiaanse taferelen, waaronder de veerboot naar Vlissingen. Of toch niet? De veerboot is namelijk de Prinses Christina. Een foutje van de samensteller van de ansichtkaart, want deze dubbeldekker kwam nooit in Breskens. Daarvoor had de Christina een te hoge zijwindgevoeligheid waardoor het lastig manoeuvreren was in de veerhavens.

Het zusterschip van de Prinses Christina, de Prins Willem-Alexander kwam bij hoge uitzondering – op mooie dagen – weleens invallen op de dienst Vlissingen-Breskens.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Groeten uit Breskens?’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Christina, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Groeten uit Breskens?