PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Deel uw herinnering aan ‘de boot’

Iedere dinsdag is bij Omroep Zeeland en op de website van Zeeuwse Ankers een nieuwe video te zien, gemaakt naar aanleiding van een venster uit de Canon van Zeeland. Volgende week staat venster 49 op het programma: de Zeelandbrug.

PSD oosterschelde
© Bovenste rij: Fotoarchief.nu / Linksonder: Plutone (NL) on Flickr / Rechtsonder: SvenP

Dit venster uit de canon is gewijd aan de Zeeuwse bruggen, dammen en tunnel. Door deze bouwwerken verdwenen geleidelijk de veerdiensten, zoals in 1965 het geval was met de Oosterscheldedienst. Op 15 december 1965 opende koningin Juliana de Oosterscheldebrug, later Zeelandbrug genoemd. Vandaag is het precies 49 jaar geleden dat de zijlader Koningin Emma uit 1933 de laatste afvaart verzorgde tussen Kats en Zierikzee.

Zeeuwse Ankers besteedt in hun uitzending op dinsdag 16 december aandacht aan de veerdiensten. Historicus Jan Zwemer zal aan het woord komen en vertellen over de geschiedenis.

Oproep: Stuur uw foto’s en verhalen op

PSDnet.nl is in samenwerking met Zeeuwse Ankers benieuwd naar uw herinneringen aan alle PSD-veerdiensten. Verhalen, anekdotes en herinneringen kunt u opsturen – eventueel vergezeld van foto’s – via de contactpagina. De maker van de foto links denkt positief terug aan de vroegere vakanties in Zeeland:

De trein naar Goes, de bus naar Kats, met de pont naar Zierikzee en dan met de RTM-bus naar Westerschouwen. Zo ging dat heel wat jaren. Er was nog geen brug. Ik ruik de zee bij deze foto!

Alle herinneringen en foto’s zijn welkom, bijvoorbeeld over:

– Vakantiebaantjes op de veerboot
– Bridgen tussen Kruiningen-Perkpolder
– De beste erwtensoep en kroketten
– Liefde aan boord van de PSD? (Meer info: foto rechts)
– Het vertrek van de dubbeldekkers naar Italië
– Naar de overkant met windkracht 11
– Wachten op het veerplein

Naast de contactpagina kunt u ook herinneringen opsturen naar onze Facebookpagina. Alvast bedankt!

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Deel uw herinnering aan ‘de boot’’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Website, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Deel uw herinnering aan ‘de boot’