PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Enkeldekker en dubbeldekker

Twee ansichtkaarten met zijaanzichten van PSD-veerboten. De enkeldekker Prinses Irene (1960) in Breskens en de dubbeldekker Prins Willem-Alexander (1970) ergens tussen Kruiningen en Perkpolder. De kaarten zijn uitgegeven in de jaren 70 en 80.

Zoals wel vaker het geval was in de PSD-vloot, vertonen de twee schepen grote gelijkenissen. De Prinses Irene is gebaseerd op het ontwerp van de Prinses Beatrix (1958) en de Prins Willem-Alexander is min of meer het zusterschip van de Prinses Christina (1968). Bij het ontwerp van de eerste dubbeldekkers zijn uiterlijke kenmerken overgenomen van de laatste enkeldekkers, zoals op bovenstaande foto’s goed te zien is.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Enkeldekker en dubbeldekker’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prins Willem-Alexander, Prinses Irene, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Enkeldekker en dubbeldekker