PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Dienstregeling Westerschelde Ferry BV gepubliceerd

‘Er verandert niet veel’, valt te lezen in het persbericht van de Provincie Zeeland over het oprichten van Westerschelde Ferry BV. Ondertussen stijgt de prijs voor een overtocht volgend jaar met maximaal 35 cent (bij het duurste retourtje) en vervallen afvaarten in daluren in het hoogseizoen. Een nadelige ontwikkeling voor de dagelijkse gebruiker van het veer, maar ook voor de toerist. Dit kan worden afgeleid uit de door de Provincie gepubliceerde dienstregeling voor 2015.

De veranderingen

In daluren wordt op de dienst Vlissingen-Breskens al jaren een uursdienst uitgevoerd, waarbij met één veerboot gevaren wordt. Op drukkere uren wordt ook een tweede veerboot ingezet, zodat een halfuursdienst gevaren kan worden. Deze halfuursdienst wordt in het hoogseizoen ook uitgevoerd tussen 8.30u en 20u ’s avonds.
Veolia heeft in 2014 tussen 21 april en 14 september en van 13 tot en met 17 oktober 2014 een halfuursdienst gevaren op werkdagen. In weekenden gebeurde dat alleen in de eerstgenoemde periode. Westerschelde Ferry BV zal volgend jaar doordeweeks alleen met beide SWATHS varen tussen 4 en 8 mei, op 15 mei en van 8 juni tot en met 30 augustus. In de weekenden wordt alleen op 16, 17, 23, 24 en 25 mei en 8 juni tot en met 30 augustus 2015 een halfuursdienst gevaren.

Uit de nieuwe dienstregeling valt op te maken dat Westerschelde Ferry BV inderdaad minder gaat varen, maar dat een uursdienst gedurende het jaar gehandhaaft blijft.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Dienstregeling Westerschelde Ferry BV gepubliceerd’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Dienstregeling Westerschelde Ferry BV gepubliceerd