PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Zijlader mogelijk in speelfilm

Een film met in de ‘hoofdrol’ een PSD-veerboot? Het zou zomaar kunnen door het nieuwe project De Overkant van reggiseur Marnix Ruben. De film is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Freek de Jonge uit zijn bundel Zondig in Zeeland. De cabaretier woonde in de jaren 60 in Kloetinge en was met zijn vrienden op zoek naar avontuur.

Een van zijn ‘zondige’ reizen bracht De Jonge met de veerboot vanuit Hoedekenskerke naar Terneuzen. Daar werd onder meer het wilde leven in jazzcafé Porgy en Bess ontdekt.

Filmmaker Ruben moet nog wel de financiering van De Overkant (let op: geluid) regelen, dit doet hij via een crowdfunding. Op het moment van schrijven staat de teller op 2.555 euro, in totaal is 21.505 euro nodig om daadwerkelijk te kunnen gaan filmen.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Zijlader mogelijk in speelfilm’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) De Overkant, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Zijlader mogelijk in speelfilm