PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Hoedekenskerke na de oorlog

De veerhaven van Hoedekenskerke was na het einde van de Tweede Wereldoorlog grotendeels vernield. Zo lag de brug – de verbinding tussen de kade en de ponton – in twee stukken op de bodem van de haven. Pas in oktober 1946 kon worden begonnen aan het herstel van de veerhaven.

Hiervoor werd een drijvend bok van de Nederlandse Spoorwegen ingeschakeld. Op 14 oktober kon het eerste stuk van de brug op de kade worden getild, iets later werd ook het tweede deel geborgen. Het herstellen van de brug uit 1933 kon ter plaatse worden afgerond. Voordat de veerboten weer konden afmeren moest er meer gebeuren, ook de ponton was namelijk gezonken. Daarnaast lag in de sterk verzande haven ook nog een zolderschuit die moest worden gelicht.

Onderstaande foto toont de veerboot Koningin Emma in Hoedekenskerke, nadat de grootste werkzaamheden zijn afgerond. De foto is afkomstig uit de collectie van Rinus de Bart, via het Gemeentearchief van Borsele.


© Collectie Rinus de Bart

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Hoedekenskerke na de oorlog’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Hoedekenskerke, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Hoedekenskerke na de oorlog