PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

‘PSD keert in 2015 terug’

De PZC weet vanavond te melden dat de Provincie Zeeland besloten heeft tot eigen exploitatie van de veerdienst Vlissingen-Breskens. ‘Provincie blaast PSD nieuw leven in’, valt te lezen op de website van de regionale krant.

Fast Ferry PSD

In april liet gedeputeerde Van Heukelom al in een interview met Omroep Zeeland weten dat het in eigen handen nemen van de exploitatie tot de mogelijkheden behoorde. Zelfs het vervoeren van auto’s over de Westerschelde was een optie voor de bestuurder. Het lijkt er vooralsnog op dat de SWATH-veerboten in de vaart blijven.

Vanavond hebben Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten laten weten voor eigen exploitatie te kiezen. Een ‘dochteronderneming’ moet de veerdienst gaan uitvoeren, de naam van deze organisatie is nog niet bekend. Dit concept werd tot 2003 toegepast met de PSD: de Provinciale Stoombootdiensten.

Nadat de concessie van Veolia op 31 december afloopt, is men dus terug bij af. Vanaf 1 januari 2015 vaart de veerboot tussen Vlissingen en Breskens voor het eerst in 12 jaar weer onder Provinciale vlag.

Later meer.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘‘PSD keert in 2015 terug’’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

‘PSD keert in 2015 terug’