PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

SMS Kartanegara nu blauw

De SMS Kartanegara (Prinses Margriet, 1964) heeft afgelopen maart tijdens een dokbeurt in Sedang een nieuwe kleurstelling gekregen. De romp van de voormalige Zeeuwse veerboot is nu blauw in plaats van groen. Daarnaast zijn de kenmerkende gele schoorstenen wit geschilderd.

image In 1996 vertrok de enkeldekker naar China en sinds 2002 vaart het schip over Straat Sunda tussen de Indonesische eilanden Sumatra en Java.

De voormalige veerboot van Vlissingen-Breskens vervoert zelfs na 50 jaar probleemloos auto’s en passagiers. Probleemloos zijn de huidige Zeeuwse veerboten niet te noemen, ook vandaag werd een uurdienst gevaren wegens problemen aan een van de SWATH’s.

SMS Kartanegara nieuwe kleuren
© Dtaroreh

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘SMS Kartanegara nu blauw’) is geplaatst in de categorie Indonesië en heeft als tag(s) SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

SMS Kartanegara nu blauw