PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Naar Vlieland en Terschelling

In de jaren 50 werden de veerdiensten naar Vlieland en Terschelling nog onderhouden door twee Zeeuwse veerboten, in 1933 verkocht aan rederij Doeksen. De stoomschepen Schellingerland (Zeeuwsch-Vlaanderen, 1916) en Noord Nederland (Noord Beveland, 1912) zijn op onderstaande ansichtkaart te zien in de drukke haven van Harlingen.

Op het dek van de Noord Nederland worden twee personenauto’s overgezet. De oude veerboten hadden bijna geen capaciteit voor auto’s. Gek genoeg was dit ook het geval voor de nieuwe Friesland, in 1956 het vlaggenschip van Doeksen. Daarom werd van 1959 tot 1963 in de zomermaanden de veerboot Oosterschelde gehuurd van de PSD (artikel 19 februari 2015).

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Naar Vlieland en Terschelling’) is geplaatst in de categorie Doeksen en heeft als tag(s) Doeksen, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Naar Vlieland en Terschelling