PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Gedeputeerde: PSD mogelijk terug

De PSD komt mogelijk terug. Het zou goed kunnen dat de veerdienst Vlissingen-Breskens in handen van de Provincie Zeeland komt en de huidige veerboten vervangen worden door schepen die ook auto’s vervoeren. Wat is de aanleiding voor deze toekomstmuziek?

Gisteren liep de aanbestedingstermijn af voor de veerdienst Vlissingen-Breskens. De balans: geen enkele reder is geïnteresseerd in het overnemen van de concessie van Veolia. De huidige vervoerder had al eerder besloten eind 2014 te willen stoppen met het uitbaten van de dienst. De veerboten Prinses Maxima en Prins Willem-Alexander kampen regelmatig met problemen. Alleen met een flinke financiële bijdrage van de Provincie wil Veolia nog verder, maar dat zit er niet in.

Gedeputeerde Van Heukelom laat in een interview met Omroep Zeeland weten dat alle opties open staan. Zo bestaat de mogelijkheid nieuwe schepen aan te schaffen. Kanttekening daarbij is dat de huidige schepen niet zo maar verkocht kunnen worden. Dat de veerdienst moet blijven bestaan staat vast voor de provinciebestuurder. Eventueel door de veerdienst in handen van de Provincie te brengen, net zoals de in 2003 opgeheven PSD.

De opmerkelijkste uitspraak van de gedeputeerde gaat over de mogelijkheid weer auto’s te vervoeren tussen Vlissingen en Breskens: ‘Waarom niet?’. Ook dit blijkt uit het interview met Omroep Zeeland. Van Heukelom voegt toe dat wel bekeken moet worden hoe de overheid hier tegenaan kijkt.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Gedeputeerde: PSD mogelijk terug’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Gedeputeerde: PSD mogelijk terug