PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

‘Zijlader’ Prins Hendrik in Hansweert

De Prins Hendrik werd in 1932 gebouwd in Vlissingen. De koplader was in gebruik op de dienst Hansweert – Walsoorden en daarnaast reserveboot voor Vlissingen-Breskens. Omdat in Hansweert en Walsoorden nog geen geschikte aanlegsteigers voor kopladers beschikbaar waren moest de veerboot daar functioneren als zijlader.

Pas met het verleggen van de veerdienst naar Kruiningen en Perkpolder kon gebruik worden gemaakt van koplading.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘‘Zijlader’ Prins Hendrik in Hansweert’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prins Hendrik, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

‘Zijlader’ Prins Hendrik in Hansweert