PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Perkpolder in 1967

Veerboot Koningin Juliana vaart op een regenachtige dag in 1967 de veerhaven van Perkpolder binnen. De voorbereidingen voor de komst van de dubbeldekker Prinses Christina zijn in volle gang. Zo worden op de voorgrond de twee nieuwe heftorens opgetrokken.


© Beeldbank RWS

Op 6 augustus 1940 kwam de veerhaven van Perkpolder gereed. De nieuwe haven was aangelegd ter vervanging van de aanlegplaats in Walsoorden. De haven was aangesloten op Zeeuws-Vlaamse tramnetwerk. In de jaren 60 werd de haven vergroot om het aanleggen van grotere veerboten mogelijk te maken.

Lees meer over de geschiedenis van de dienst Kruiningen-Perkpolder.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Perkpolder in 1967’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Perkpolder in 1967