PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Dijk met veerboot

De Prinses Christina in Kruiningen, begin jaren 70. De dubbeldekker heeft nog de oorspronkelijk kleurstelling met witte kappen op de stuurhuizen.

Achter de dijk is de ‘NAVO-steiger’ zichtbaar, de in 1972 gebouwde ligkade voor de tweede dubbeldekker van de dienst Kruiningen-Perkpolder. Al snel na de bouw kwamen de geruchten op dat de steiger ook een militair doel had, namelijk het gebruik als losplaats van schepen in oorlogstijd. In 2006 is de steiger gesloopt, in 2013 de veerboot.


© Sjaak Jansen

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Dijk met veerboot’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Christina, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Dijk met veerboot