PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Tien jaar tunnel in cijfers

Nu de jaarcijfers 2013 bekendgemaakt zijn kan de balans worden opgemaakt van tien jaar Westerscheldetunnel. In de grafiek hieronder staan per jaar de passages van voertuigen uitgezet. De gegevens over de PSD zijn de veerdiensten Vlissingen-Breskens en Kruiningen-Perkpolder samen.

1993-2013 PSD en Westerscheldetunnel
© psdnet.nl, data PSD / N.V. Westerscheldetunnel

In de periode 1993-2003 werden door de PSD ruim 28 miljoen voertuigen overgezet. Dit komt neer op een gemiddelde van 7.837 voertuigen per dag. Merk hierbij op dat de veerboten van de PSD ’s nachts aan de kant lagen. Door de Westerscheldetunnel reden in de periode 2003-2013 57 miljoen voertuigen, gemiddeld 15.766 voertuigen per dag. Dit is inclusief nachten, aangezien de tunnel 24 uur per dag open is.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Tien jaar tunnel in cijfers’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Westerscheldetunnel, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Tien jaar tunnel in cijfers