PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Scheldewedstrijd

Op zaterdagmiddag 14 juli 1934 vond voor de vijfde keer de Scheldewedstrijd plaats. Aan deze zwemwedstrijd namen 19 mannen en 6 vrouwen deel, de snelste zwom in 1 uur en 28 minuten naar het Vlissingse strand. Vanaf de veerboot Prinses Juliana hadden de toeschouwers goed zicht op het spektakel. Hieronder een foto uit het tijdschrift Ons Zeeland.

Links op de foto is het Belgische loodsvaartuig No. 2 te zien, rechts de Nederlandse mijnenveger Hr. Ms. M1.

Update 1 jan: De Scheldewedstrijd komt misschien terug dit jaar, weet Omroep Zeeland te melden vandaag.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Scheldewedstrijd’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Juliana 1931, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Scheldewedstrijd