PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD-nostalgie op YouTube (6)

Op YouTube zijn weer nieuwe PSD-video’s verschenen, tijd om deze rubriek te vervolgen. Vandaag mooi beeldmateriaal van de dubbeldekker Prinses Juliana tussen Vlissingen en Breskens in 2002.

De Juliana was in 1986 de eerste dubbeldekker voor Vlissingen-Breskens. Door de komst van de laatste dubbeldekker in 1997 verhuisde de veerboot naar Kruiningen-Perkpolder. Aangezien reserveboot Prinses Christina vanwege zijwindgevoeligheid niet op het westelijke veer kon worden ingezet, moest de Prinses Juliana daar invallen als de Beatrix of Friso voor onderhoud aan de kant lag.

Zo ook in dit geval. In september en oktober 2002 werd de Prinses Christina ingezet op Kruiningen-Perkpolder en verving de Prinses Juliana op Vlissingen-Breskens de Koningin Beatrix.

Met dank aan Rudy Oubrie.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-nostalgie op YouTube (6)’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Juliana, video, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-nostalgie op YouTube (6)