PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Hoogwater lastig voor veerdienst

Vannacht om 4 uur werd in Vlissingen de hoogste waterstand sinds 1953 bereikt. Het water stond op 3,99 meter boven NAP, 56cm lager dan tijdens de Rampnacht. Gistermiddag ondervond de veerdienst Vlissingen-Breskens al hinder van de hoge waterstand. Ook met de PSD was hoogwater regelmatig een oorzaak van vertraging.

Zo ook op 26 februari 1990 toen de veerboten Prinses Juliana en Prinses Margriet niet meer konden aanleggen. Van 14.30u tot 17.30u moest men rondjes blijven varen op de Westerschelde. Pas toen was het water ver genoeg gezakt om te kunnen aanleggen. Het water kwam sneller op dan verwacht waardoor de kapiteins de overkant nog dachten te halen voordat aanleggen te gevaarlijk zou worden.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Hoogwater lastig voor veerdienst’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Hoogwater lastig voor veerdienst