Elk schip heeft een zogenaamde werfplaat die met de scheepsbel de kenmerken van herkomst vormen. Vaak zijn dit de onderdelen die na de sloop van een schip overblijven. Zo ook in dit geval. Het gaat om de bouwnummer 594 uit 1968 en 598 uit 1970, gebouwd door de N.V. Scheepswerf & Machinefabriek De Merwede v/h Van Vliet & Co. uit Hardinxveld-Giessendam. In Zeeland beter bekend als Prinses Christina en Prins Willem-Alexander; de eerste dubbeldeksschepen die het provinciaal veerbedrijf liet bouwen voor de dienst tussen Kruiningen-Perkpolder.
Nadat bekend werd dat de schepen voor sloop waren verkocht probeerden belangstellenden de kenmerkende werfplaten te behouden voor het maritiem Zeeuws erfgoed. Ondanks de vele inspanningen en communicatie tussen Nederland, Italië en uiteindelijk Turkije via dhr. San mislukte een eerste poging. San is welbekend op de sloopstranden van Aliaga en voorzag geïnteresseerden al van sloopbeelden. In Zeeland werden de handen ineen geslagen om de werfplaten alsnog te redden van de sloop.
Bij aankomst van de schepen te Aliaga in december 2012 zijn de werfplaten onmiddellijk verwijderd en door de eigenaar ter zijde gehouden. Nadat de eerste poging dus mislukte zijn de werfplaten in een hoekje beland bij de sloper. Afgelopen april kon dan toch een overeenkomst worden gesloten, waarna de platen naar Izmir verhuisden. Een laatste drempel bleek het transport naar Zeeland, maar de uit India afkomstige handelsonderneming in machineonderdelen en gietstukken Vesfy sponsorde dit gelukkig. Manager A. van Gelder van Vesfy B.V. Hoogerheide, zelf een enthousiast PSD-liefhebber regelde de overtocht.
De werfplaten zijn een van de laatste onderdelen van de schepen en nu na tien jaar weer terug in Zeeland. De platen zijn onderverdeeld onder particulieren die elk een steentje bijgedragen hebben en blijven op deze manier behouden.