PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Overdracht en ingebruikname

Op 10 juni 1958 werd de Prinses Beatrix overgedragen aan de provincie. In de salon namen leden van Ged. Staten C. Philipse en A.J. van der Weel plaats aan een tafeltje.

Daarna schoof ir W. van Beelen van de werf aan en werd het overdrachtsdocument officieel getekend. Hierna werd op het topdek ten overstaande van veel hoogwaardigheidsbekleders en pers de Zeeuwse vlag gehesen. Hieronder een foto van deze gebeurtenis.

De veerboot werd op 29 juli officieel in gebruik genomen. Commisaris van de Koningin A.F.C de Casembroot gaf om drie uur het vertreksein met de scheepshoorn. De Prinses Beatrix kon hierop vertrekken uit Vlissingen. Op de Westerschelde nam Minister J. Algera van Verkeer en Waterstaat het roer over om onder begeleiding van de kapitein het schip de veerhaven van Breskens binnen te loodsen. Daar werd symbolisch een lint doormidden gevaren. Helemaal links op de foto de minister, tweede van rechts is de Commissaris van de Koningin.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Overdracht en ingebruikname’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Beatrix, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Overdracht en ingebruikname