PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Mei 1991

In 1986 kwam ook op de veerdienst Vlissingen-Breskens een dubbeldeksveerboot in dienst. Tot een tweede boot gereed was werd samen met een enkeldekker de dienst onderhouden. Dit was de Prinses Beatrix of de Prinses Margriet. Op onderstaande foto zien we de Beatrix die eind jaren 80 van nieuwe stuurhuizen en masten werd voorzien.

De dubbeldekker was de Prinses Juliana. Pas in 1994 kwam een tweede dubbeldekker in de vaart. Daarna kwam het slechts nog sporadisch voor dat er een enkeldekker werd ingezet. In 1996 vertrok de laatste enkeldeksveerboot uit Zeeland.


© Joerg Seyler

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Mei 1991’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Beatrix, Prinses Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Mei 1991