PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Foto #1000: Provinciale boot, Zierikzee

Met het toevoegen van deze foto staat de teller op 1000. Een mooie gelegenheid om iedereen nogmaals te bedanken die in de afgelopen 8,5 jaar foto’s heeft ingestuurd. Deze foto’s vormen een klein aandenken aan de tijd dat de ‘snert’ nog warm was, de ‘afvaart normaal’ en de overkant nog echt de ‘overkant’. Maar ook actuele foto’s vormen een belangrijk aandeel.

Waar men vroeger vanuit Zeeland ansichtkaarten verstuurde aan verre familie met de nieuwste ‘Provinciale boot’ en de groeten uit de provincie, moeten we het nu zelf doen met de digitale ‘ansichten’ uit Italië en Indonesië.

We hopen dat u als bezoeker ons blijft helpen. Elke foto is uniek net als een overtocht met ‘de boot’ nooit hetzelfde was. Blijf vooral foto’s insturen dus.

Foto #1000:

Op deze destijds ingekleurde ansichtkaart is de Noord Beveland uit 1912 te zien in Zierikzee bij ’t Luitje. De veerboot is in 1933 verkocht en voer nog tot 1959 over de Waddenzee.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Foto #1000: Provinciale boot, Zierikzee’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Noord Beveland 1912, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Foto #1000: Provinciale boot, Zierikzee