PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Berlusconi’s brug

Een mooie spotprent over Berlusconi’s grootste prestigeproject: de brug over de Straat van Messina. In 2005 werd het contract voor de brug getekend en in 2009 begon men met de bouw van de brug.

De economische crisis sloeg echter toe in Italië en Berlusconi raakte meer en meer in opspraak door zijn ‘bunga bunga’-escapades en corruptieschandalen. De regering Monti besloot in maart 2013 om te stoppen met het miljarendenproject. De oude Zeeuwse veerboten zullen dus nog wel even blijven varen over de Straat van Messina.

© mimmorapisarda.it

Ik zeg u naar waarheid: “Voordat ik sterf (*) zal de brug over de Straat van Messina er komen”

maar ik heb niet verteld hoe!
(*)ach, ik herrijs toch altijd weer

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Berlusconi’s brug’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Amedeo Matacena, Tremestieri, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Berlusconi’s brug