PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Beatrix en Bernhard

Eerder dit jaar publiceerden wij een foto van de nieuwe veerboot in Rotterdam. Een dag later zou de Prinses Beatrix voor het eerst koers zetten naar Vlissingen. Niet veel later is onderstaande foto gemaakt, namelijk op 5 mei 1958.

Goed te zien is het grote verschil tussen de Prinses Beatrix en de oudere veerboten. Het is duidelijk dat de nieuwe veerboot ook een nieuwe infrastructuur nodig had. De tweede foto is gemaakt op 12 juni, de veerboot is dan al overgedragen aan de provincie. Deze overdracht voor de kust van Westkapelle vond plaats op 10 juni 1958.

Voor de liefhebbers van ‘zoek de verschillen’. Op de foto uit Rotterdam heeft het schip nog geen provinciewapen en is de geklonken naam nog niet ingeschilderd. Op de foto van 5 mei 1958 is inmiddels wel het wapen aangebracht maar de naam is nog steeds niet ingeschilderd. Pas op de laatste foto is het schip te zien met zowel de naam als het wapen. Eind jaren 70 werd de naam ook op de voorkant aangebracht.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Beatrix en Bernhard’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Beatrix, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Beatrix en Bernhard