PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD op de Waddenzee

De Noord Beveland uit 1912 werd in 1933 verkocht aan Doeksen. Dit kon omdat bij de PSD drie moderne zijladers in dienst kwamen. De naam van de veerboot werd veranderd in Noord Nederland en tot 1959 voer de stoomboot op en neer tussen Harlingen en West-Terschelling. In dat jaar werd de Noord Nederland verkocht aan Rederij Tieleman die de veerboot Eurohaven doopte en als personeelsboot in gebruik nam. Uiteindelijk is het schip in 1963 gesloopt.


© Collectie Henk H. Dijkstra

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD op de Waddenzee’) is geplaatst in de categorie Doeksen en heeft als tag(s) Doeksen, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD op de Waddenzee