PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Haalt de Zuidvliet de 100?

De Zuidvliet blijkt onderhoud nodig te hebben. Het scheepje – de afgelopen dagen nog actief bij Sail de Ruyter – heeft problemen met het onderwaterschip, zo blijkt uit navraag bij de bemanning. Helaas heeft eigenaar Stichting Museumhaven Zeeland geen geld voor het broodnodige onderhoud.

De problemen zijn van dusdanige ernst dat er weinig andere opties zijn dan sloop als het onderhoud niet doorgaat. Reden te meer voor onder andere liefhebber Jos Broeke om hiervoor aandacht te vragen op Omroep Zeeland radio gisteren. Zijn oproep maakte al enige reacties los.

Als laatst overgebleven PSD-veerboot in Zeeland is de Zuidvliet van grote cultuurhistorische waarde voor de provincie. Een bijna 100-jarig overblijfsel uit de tijd dat de provincie nog bestond uit losse eilanden en veerboten als de Zuidvliet de belangrijkste schakel waren voor het vervoer. Men hoopt nu genoeg geld in te zamelen voor de reparaties aan de Zuidvliet. De stichting heeft een bankrekening waar bijdragen naartoe kunnen:

NL73.SNSB.081.09.17.777 tnv van Stichting Museumhaven Zeeland onder vermelding ‘Behoud Zuidvliet’.

Het is te hopen dat de Zuidvliet binnenkort naar de werf kan en men volgend jaar met een gerust hart het 100-jarige bestaan van de veerboot kan vieren. Reacties aangaande de Zuidvliet kan men wenden aan de Stichting Museumhaven Zeeland.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Haalt de Zuidvliet de 100?’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Zuidvliet, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Haalt de Zuidvliet de 100?