PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Nieuwe dubbeldekker in Vlissingen

De Prinses Christina was de eerste dubbeldeksveerboot in Nederland. Op 23 april 1968 werd het schip overgedragen aan de PSD. Hieronder een ansichtkaart waarop de veerboot te zien is naast de fuik in Vlissingen.

Op de achtergrond zijn nog de masten te zien van een ‘Prinsesseboot’ en een kleinere enkeldekker. Later vertrok de boot naar Kruiningen om daar te gaan varen tussen Kruiningen en Perkpolder.

Merk op dat in het begin het zwart van de romp nog niet opgehoogd was tot boven de eerste rij ramen. Ook de naam van het schip stond de eerste jaren in het zwart op witte achtergrond. In de jaren 70 werd dit gewijzigd in de bekende zwarte balk met in het wit de naam van het schip.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Nieuwe dubbeldekker in Vlissingen’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Christina, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Nieuwe dubbeldekker in Vlissingen