PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Video Koningin Juliana

Op bevrijdingsdag 1949 werd de Koningin Juliana officieel aan de PSD overgedragen. In onderstaande film van werf De Schelde komt de goede manouvreerbaarheid van het schip dankzij de nieuwe verstelbare schroef duidelijk naar voren.

Te zien is vanuit meerdere standpunten hoe de veerboot de fuik in Vlissingen nadert. In 1950 kwam ook zusterschip Prins Bernhard in de vaart. Met dank aan J.C. Willemsen van De Zeevaartclub.

Tijdens het geschikt maken van de grote fuiken voor dubbeldeksveerboten waren beide schepen tussen 19 februari en 15 mei 1985 nog één keer de dienstboten op het veer Vlissingen-Breskens. De Koningin Juliana vertrok naar India, de Prins Bernhard ging naar Malta.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Video Koningin Juliana’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Juliana, video, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Video Koningin Juliana