PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD in Afrika

De Prinses Irene was de tweede enkeldekker uit de ‘Prinsesseklasse’ en werd in 1960 gebouwd bij De Schelde in Vlissingen. In de jaren 80 werd de Irene overbodig en op 26 maart 1988 vertrok de veerboot als Karwela 1 naar Malta.

Nog datzelfde jaar werd de enkeldekker doorverkocht en herdoopt tot Hauno Express om ingezet te worden op de Rode Zee tussen Afrika en Saudi-Arabië. Onderstaande foto toont de groene veerboot in Port Sudan, let op de nog gele schoorstenen. Met dank aan Rudy Oubrie voor het opduiken van deze bijzondere ansichtkaart.

De veerboot werd in 2006 gesloopt op een strand in India. Alleen zusterschip Prinses Margriet is nog in de vaart als SMS Kartanegara in Indonesië.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD in Afrika’) is geplaatst in de categorie Geen Categorie en heeft als tag(s) Prinses Irene, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD in Afrika