PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

16 maart 2003: Kruiningen-Vlissingen

De dag na de laatste afvaart werd de veerboot Prins Willem-Alexander overgebracht van Kruiningen naar Vlissingen. Dat gebeurde bij het uitwisselen van dubbeldekkers tussen de twee veerdiensten wel vaker, maar dit keer was het bijzondere overtocht.


© Paul Philipse

In de fuik van Kruiningen reden PSD’ers met hun eigen auto’s aan boord van de veerboot. Daarop werd koers gezet richting Vlissingen en vertrok de Prins Willem-Alexander na 33 jaar definitief uit Kruiningen. In Vlissingen werd de veerboot gelost in de fuik om vervolgens opgelegd te worden in afwachting van verkoop.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (’16 maart 2003: Kruiningen-Vlissingen’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) 16 maart 2003, Prins Willem-Alexander, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

16 maart 2003: Kruiningen-Vlissingen