PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Sloop Ladies Matacena

Van de Ladies Matacena in Turkije is bijna niets meer over, zoals te zien is op onderstaande foto gemaakt op 13 februari. De veerboot werd vanaf 1968 als Prinses Christina ingezet op de veerdienst Kruiningen-Perkpolder. Het was de eerste dubbeldeksveerboot in Nederland, een type schip dat naast de PSD ook bij de TESO succesvol navolging kreeg.


© Selim San

In 1997 werd de Prinses Christina reserveboot en kwam het slechts nog sporadisch in de vaart. Dat gebeurde voor de laatste keer in september/oktober 2002. In Italië heeft de veerboot geen dienst meer gedaan. In december 2012 werd de Ladies Matacena van Reggio di Calabria naar Turkije gesleept voor sloop. Zusterschip Athos Matacena (Prins Willem-Alexander) uit 1970 is inmiddels al volledig gesloopt.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Sloop Ladies Matacena’) is geplaatst in de categorie Turkije en heeft als tag(s) Ladies Matacena, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Sloop Ladies Matacena