Nieuwe foto’s Calypso Land

Nadat de eerste dubbeldekker naar Kruiningen-Perkpolder kwam raakte de Prins Hendrik overbodig en werd de veerboot verkocht. Op 28 maart 1969 vertrok het schip op sleeptouw van de Fairplay XI uit Vlissingen op weg naar Malta. Als Calypso Land voer de Hendrik tussen Malta en het eiland Gozo. In 1985 werd de veerboot gesloopt. Emmanuel L. Stafrace (Malta) maakte onderstaande foto’s in 1978.


© Emm. L. Stafrace

Eind jaren 70 werd de Calypso Land al niet zo vaak meer ingezet. Reder E.Zammit & Sons had inmiddels ook de Dordrecht en dat bleek een beter schip. Toch werd de veerboot sporadisch ingezet, bijvoorbeeld in de zomer van 1983.

Eind 1983 lag de Calypso Land er behoorlijk roestig bij, opgelegd in de haven. In 1985 werd het schip gesloopt (zie artikel 30 september 2010).


© Emm. L. Stafrace

Gerelateerde berichten: