Scheldepoort

Op 1 mei 2004 was de afscheidsdag van de twee dubbeldekkers op het BBA voetveer Vlissingen-Breskens. Door technische problemen aan een nieuwe SWATH veerboot moest de Koningin Beatrix de volgende dagen doorvaren. Op 5 mei 2004 ging ook de Koningin Beatrix definitief uit de vaart en vertrok de veerboot naar Vlissingen-Oost. Daar werden de twee veerboten gereed gemaakt voor vertrek naar Italië.

Inmiddels met de nieuwe namen Tremestieri en Acciarello lagen de veerboten aan de kade bij de Scheldepoort werf in Vlissingen-Oost. Richard van de Zande maakte onderstaande foto’s op 7 juni 2004. Vrijdag 11 juni was het dan zo ver, de laatste PSD-dubbeldekkers vertrokken uit Zeeland op weg naar een nieuwe carrière op de Straat van Messina.


© Ricard van de Zande

Dit vind je misschien ook leuk...