PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Koningin wordt prinses

De veerboot Koningin Beatrix werd op 31 augustus 1993 in Vlissingen gedoopt door koningin Beatrix. Deze dubbeldekker verving de enkeldekker Prinses Beatrix. De PSD kende vanaf 1927 een traditie van het vernoemen van schepen naar leden van het koningshuis. Daarvoor werden schepen vernoemd naar Zeeuwse eilanden en stromen.

In 1980, toen koningin Juliana afstand deed van de troon ten gunste van haar oudste dochter Beatrix stuurde de directeur van de Provinciale Stoombootdiensten een brief aan het College van Gedeputeerde staten met de vraag of dit aanleiding zou geven voor een naamswijziging. De veerboot Koningin Juliana zou dan Prinses Juliana gaan heten en de enkeldekker uit 1958 Koningin Beatrix. Van deze naamswijziging is toentertijd afgezien, maar de opvolger van de Prinses Beatrix werd uiteraard wel Koningin Beatrix gedoopt.

Het is dus de vraag of de huidige SWATH veerboten van het fiets/voetveer Vlissingen-Breskens, de Prins Willem-Alexander (2004) en Prinses Maxima (2004) worden ‘gepromoveerd’ tot koning en koningin.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Koningin wordt prinses’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Beatrix, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Koningin wordt prinses