PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Vaarwel Athos Matacena

Een foto van het vertrek van de Athos Matacena uit Reggio di Calabria vanmiddag. Het zal de laatste reis worden voor de veerboot uit 1970 die volgens de bestemming van de sleepboten op 21 december zal eindigen op het sloopstrand van Aliaga, Turkije.

Samen met zusterschip Ladies Matacena vertrok de veerboot vanmiddag. Na de opening van de Westerscheldetunnel werden de twee Zeeuwse veerboten verkocht en vertrokken ze op 25 juni 2003 naar Italië. Daar lagen ze bijna tien jaar stil, met uitzondering van de Athos Matacena die enkele weken een veerdienst op Messina heeft onderhouden.

In Italië blijven nu alleen de drie nieuwste dubbeldeksveerboten achter; de Acciarello en Tremestieri varen op dit moment op en neer tussen Messina en Villa San Giovanni, de Amedeo Matacena ligt stil in Messina. Dat laatste schip is een stuk jonger en heeft wellicht nog een Italiaanse toekomst.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Vaarwel Athos Matacena’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Athos Matacena, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Vaarwel Athos Matacena