PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Meindert van het bootje

Tot 1961 werd de veerdienst Veere-Kamperland onderhouden met het veerbootje Zuidvliet, tegenwoordig museumschip in Zierikzee. Eerder werd de veerdienst uitgevoerd met de Juliana, hieronder afgebeeld.

Schipper op de Zuidvliet was M.N. Minneboo oftewel ‘Meindert van het bootje’. Op 27 oktober 1961 werd de veerdienst opgeheven doordat de weg over de Veerse Gatdam geopend werd voor verkeer. Meindert werd overgeplaatst naar de veerdienst Kruiningen-Perkpolder en ging vijf jaar later met pensioen.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Meindert van het bootje’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Veere, Zuidvliet, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Meindert van het bootje