PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Ladies Matacena bijna op rotsen

Gisteren is de Ladies Matacena tijdens stormachtig weer bijna op de rotsen gelopen bij Zakynthos, Griekenland. Dit weet de krant Hmepa vandaag te melden.

Zakynthos Ladies Matacena

Zakynthos Ladies Matacena

De schroef van sleepboot Eisvogel zou verstrikt zijn geraakt in een oude kabel die op zee dreef. Hierop probeerde men dichter bij de kust de problemen te verhelpen (rond 05.30u) waarna de Ladies Matacena onverwachts op de rotsen afdreef. Linksonder op de foto is nog een graspol te zien.

Zakynthos Ladies Matacena

Neem bij het bekijken van bovenstaande kaart in acht dat de Ladies Matacena 113 meter lang is en dat er tussen de sleepboot en het schip een aantal meters zitten. Op het laatste moment, om 10.30u lukte het de schroef te bevrijden en kon worden voorkomen dat de oude Zeeuwse veerboot op de rotsen liep.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Ladies Matacena bijna op rotsen’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Ladies Matacena, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Ladies Matacena bijna op rotsen