PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Een kijkje in het stuurhuis

Op 1 oktober vertrok de Acciarello weer richting Messina vanaf Elba. Hieronder foto’s van John Hage die eind oktober in het stuurhuis mee mag kijken als de veerboot weer in dienst is tussen Messina en Villa San Giovanni.

Op de veerboot herinneren nog veel dingen aan het Zeeuwse verleden. Zo hangen er in het stuurhuis nog de bordjes met ‘Stuurhuis achter Vlissingen’ en ‘Stuurhuis voor Breskens’. Op de telefoon staan 0118 (Vlissingse) nummers en er is een ‘brandmelder’ aanwezig. De bemanning is nog steeds zeer te spreken over de veerboot, vooral over de wendbaarheid van het schip door de vier thrusters.

Met dank aan John Hage voor de foto’s. Bekijk meer foto’s uit deze serie op de Italië fotopagina.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Een kijkje in het stuurhuis’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Een kijkje in het stuurhuis