PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Athos Matacena aangekomen op rede Aliaga

De Hypsas is met de Athos Matacena rond 10 uur aangekomen in Aliaga, Turkije. Hier zal de veerboot worden gesloopt.

Aliaga ligt in de buurt van Izmir en is een bekende plek als het gaat om het slopen van schepen. In 2003 werden er voor het laatst twee Nederlandse veerboten gesloopt, namelijk de voormalige TESO-enkeldekkers Marsdiep en Texelstroom. In 1997 werd de voormalige PSD veerboot Prins Bernhard gesloopt in de Turkse plaats. Een jaar eerder ging de Dordrecht de Bernhard voor, beide na jarenlang op Malta te hebben gevaren.

Update 23 december: Ook de Ladies Matacena is net als de Athos Matacena aangekomen op de rede van Aliaga.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Athos Matacena aangekomen op rede Aliaga’) is geplaatst in de categorie Turkije en heeft als tag(s) Athos Matacena, Ladies Matacea, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Athos Matacena aangekomen op rede Aliaga