PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Witte veerboten

De Zeeuwsch-Vlaanderen uit 1916 had net zoals alle Zeeuwse veerboten een zwarte romp. In dienst van Doeksen heeft de veerboot echter enige tijd in het wit gevaren.


Collectie Henk H. Dijkstra

Toch waren er ook witte Provinciale boten, hetzij voor een korte periode. De Schouwen en de Noord Beveland werden namelijk in het wit afgeleverd door de werf. Na enige tijd werden de veerboten, conform de rest van de vloot zwart geschilderd.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Witte veerboten’) is geplaatst in de categorie Doeksen en heeft als tag(s) Doeksen, Schouwen, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Witte veerboten