PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Veerboten in het ijs

Twee winterse foto’s uit de interessante fotocollectie van Vlielander Dirk Bruin. Allereerst de Schellingerland (Zeeuwsch-Vlaanderen) in het ijs tijdens de winter van 1942. Rechts op de foto de in 1938 voor Doeksen gebouwde veerboot Vlieland.


© Collectie Dirk Bruin – Vlieland

Hieronder een foto van de Noord Nederland (Noord Beveland), eveneens in winterse omstandigheden. De tocht van Harlingen naar Vlieland nam die dag ruim 5,5 uur in beslag in tegenstelling tot de voorgeschreven 2 uur. De foto is gemaakt vanaf de veerboot Vlieland.


© Collectie Dirk Bruin – Vlieland

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Veerboten in het ijs’) is geplaatst in de categorie Doeksen en heeft als tag(s) Doeksen, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Veerboten in het ijs