PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Tijdsbeeld Kortgene-Wolphaartsdijk

Door de Deltawerken werd in 1960 de veerdienst Kortgene-Wolphaartsdijk overbodig. De dienst werd uitgevoerd door de Noord-Beveland en de Zandkreek, maar er werd ook eens een schip ingehuurd.

Op deze foto’s is deze huurveerboot te zien. Hieronder een mooi tijdsbeeld van deze korte veerdienst.

Onder op de foto de aanlegsteiger van Kortgene met de veerboot Noord-Beveland, boven die van Wolphaartsdijk met de Zandkreek. Tegenwoordig zijn er jachthavens gevestigd aan de aanlegplaatsen van de veerboot.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Tijdsbeeld Kortgene-Wolphaartsdijk’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Wolphaartsdijk, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Tijdsbeeld Kortgene-Wolphaartsdijk