PSDnet.nl

Volgende open dag: 18 mei 2024

Dijkverzwaring Breskens

Rond de veerhaven van Breskens worden momenteel de dijken verhoogd. In het kader van de veiligheid zijn inmiddels ook de twee ongebruikte fuiken dichtgemaakt. De ‘kleine’ fuik van Breskens liep vroeger tot het roestige hekje rechts op de foto.

Door het dichtmaken is een nieuwe verbinding ontstaan tussen de aanlegplaats van de Fast Ferry en het westelijk deel van de veerhaven en het strand verderop.

Deze fuik werd gebruikt door de veerboten Koningin Juliana en Prins Bernhard. Eind jaren 80 werd de brug al gesloopt nadat de twee oude veerboten verkocht waren.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Dijkverzwaring Breskens’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Breskens, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Dijkverzwaring Breskens